10 Şubat 2013 Pazar

Jean-Jacques Goldman - Là-Bas


Jean Jacques Goldman'ni tarif etmek için Türkiye'nin Sezen Aksu'su desem heralde Fransa içinde önemini anlarsınız! Tıpkı Sezen Aksu  gibi oda medyadan uzak saklı bir hayatı tercih etmistir!Klibinde oynayan kız bir sokak şarkıcısıydı kendisi keşfetti ve bu şarkıyıda ona yazdı . Kızın erkek arkadaşı bu ünü ve yakınlaşmayı kaldıramadı ve kızı öldürdü.
Benim en sevdiğim şarkılarından umarım sizde seversiniz!

Siyah Kedi Miyaawwww!!!


Paris'in sembollerinden biri "Chat Noir" yani Siyah Kedi. Dün sergisine gittik bende hep merak ederdim zaten nerden çıktı bu siyah kedi diye! Paris'e geldiğinizde bütün turistik mağazalarda bu kedinin resmi olan posterler bardaklar t-shirt'ler bulucaksınız! Siyah Kedi 1880 yılında kurulmuş bir kabare. Günümüzde yok ama adı ve imajı hala yaşıyor! Ayrıca bir gazeteside varmış bu siyah kedimizin! Sayfalarından örnekler vardı biraz karikatür dergilerini anımsatıyor! Müzemizi gezdikten sonra karar verdikki 1800'lü yıllar Paris'in en renkli sanata ve eğlenceğe en düşkün olduğu yıllarmış!  Birden içimde o dönemlerde yaşayabilmenin heyecanı girdi şöyle bir haftalığına 1880 yılına gitsem, kabarenin açılışına mesela! Hala zaman makinesi icat edilmedimi? Tamam anlaşılan biraz daha bekliycez.

Müzeden içeriye girdiğimizde bizi bu siyah kedi karşıladı. Hoşgeldiniz buyrun giriş bu taraftan falan dedi fakat biraz utangaç! Fotorafınızı çekebilirmiyim? dedim. Hiç fotojenik değilim ama şöyle doğal davranıyormuş, kameraya bakmıyormuş gibi yapıyım dedi! Peki dedim. Zaten başka seçeneğim yoktu çok dominanttı:)

8 Şubat 2013 Cuma

Paris'te Çin Yeni Yılı Geçiti ! O la la!


10 Şubat pazar günü Hotel de Ville'in önünden başlıyor! Yuppi çok seviniyorum çünkü renkli bir geçit oluyor. Kostümler, renkler falan hemen o havaya bürünüyorsunuz sizde içiniz kıpır kıpır oluyor. Gerçi şu anda havalar çok soğuk içinizin kıpırdaması biraz uzun sürebilir:) en azından dişleriniz tıkırdıycak o kesin:) Yürüyüş saat 14.00'te!