30 Nisan 2013 Salı

Love Hotel

İnternette tesadüf gezinirken karşılaştım bu hotelle artık Pelin ne arıyordun da bunu buldun diye sormayın valla çok masumca blogum için hotellere bakıyordum. Ve birden fantazi dünyasının kapıları açıldı bende girdim bi göz attim ! Fikir Japonlardan çıkmış. Japonlar cümbür cemaat, çoluk çocuk aynı odada yattıkları için eşlerin Japon nüfusuna katkı yapması zorlaşır olmuş:)) ee dolayısıyla "Love Hotel" fikri böyle oluşmuş. Çiftler birbirlerine ayıracakları ve  başbaşa kalabilecekleri zamanı bu hotelde yakalamışlar. Paris'teki şubesi daha farklı tabii eylem aynıda amaç farklı:) Her odası ayrı bir fantaziye uyumlu döşenmiş. Saatlik kiralanıyor. Saati 25 Euro ! Yalnız belirtmeden geçemiycem bu hotel Paris'in en popüler bölgelerinden birinde bulunuyor ve son derece ciddi bir işletme bizzat gittim gördüm. Halka ilişkileri olan Joris'le tanışıp konuşma fırsatı buldum" ayrıca burdan teşekkür etmek istiyorum tabii kendisi Türkçe bilmiyor ( çok büyük bir kayıp ;) ) ama yakında bu blogun ingilizcesini çıkaracağım için kendisine yeniden ordan  teşekkür etme fırsatı bulucam" Neyse konumuza dönelim, aşağıda odaların resimlerini görebilirsiniz bunun yanı sıra 3 işletme bir arada bulunuyor. Girişte seks shop var en alt kat masaj salonu ve striptiz odaları en üst katta ise Love Hotel ! Odaların herbirinde Plazma TV var malum film bakmak amaçlı :) Hepsi Oscar'lı seçim size ait;)

Şimdiii benim bu hotel fikrini sevmemin nedeni, bi kere çiftler için yeni heyecanlar yaratabilir ! Üstelik Paris aşıklar şehri . Sevgilinizle eşinizle geldiğinizde 1,2 saatlik bir kiralama sizin için hoş bir anı olucaktır ve daha da fazlası :) Hele de balayı çiftleri için ideal bir yer.

Hiç cekinmeden gidebilirsiniz burası Paris kimse size yargılıyan gözlerle bakmıyacaktır ! Ben gayet normal bir şekilde tek başıma gittim roportaj yaptım ve çıktım. Çalışanların hepsi çok sempatik daha da önemlisi profesyoneller ! Temiz, güvenilir uygun fıyatlı bir fantazi hoteli ! Hadi hadi itiraf edin sizde beğendiniz bu fikri ama yüksek sesle ifade edemiyorsunuz:))

www.lovehotelparis.fr

Buna denizci kostümü şart !!!

Favorim !!

Ayy ben korkarım !!! ;)

Romantıkk hımmm!!! Paris'e gelmişken bir de Venedik'ten geçin :))


Bu oda cok vahşi yürek dayanmaz :)

Bu iki oda arasında pencere var isterseniz acabilirsiniz. Eyfel'i görmek için değil tabi yan odayı görmek için:))


27 Nisan 2013 Cumartesi

GÜLÜMSEYİNNN !!!!


Lomography Gallery Store 'un fotoraf makinelerine bayılıyorum ! İstiyorum ki hepsi benim olsun :) Eski tarz vintage havasındaki bu makineler rengarek, model model hatta boyut boyut ! Kibrit kutusu büyüklüğünde olan bile var tam James Bond işi :) Fiyat aralıkları 40 Euroyla 400 Euro arası civarlarında! Herkesin tarzına uygun bir makine bulacağından eminim. Fotoraflarınızı eski usul temizletiyorsunuz . Ay ne heycan ne heycan öyle dijital makinedeki gibi maymuna benzemişim sil bunu lüksünüz yok . Tıpkı küçüklüğümdeki gibi fotorafları almaya bir heycanla gidicem sonra oturup hepberaber bakıcaz. Her makinenin ayrı bir çekim tarzı var kimi siyah beyaz çekiyor kimi puslu kimi oval bir boyut kazandırıyor. Paris'te olduğunuz zamanlarda mutlaka ziyaret edin !

Lomography Gallery Store Paris
17 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
75004


26 Nisan 2013 Cuma

DIKKAT HAIR COWBOY !


Paris'in en sevdiğim özelliklerinden birisi bu işte. Yolda yürürken neyle veya kimle karşılaşıcağınız hiç belli olmaz. Ben bir "Hair Cowboy"la karşılaştım.

O bir sokak kuaförü. O vakti olmayan Paris halkının kurtarıcısı. O bir sanatçı, o bir o bir o bir Hair Cowboy yeahh babyyy:))) Uygun fiyata hemen saçınızın rutuşunu yapar ve yolunuza devam edersiniz. Ben şöyle bir önlerini aldırdım gayette iyiydi! Benden para almadı o daha da güzel oldu:)

Bu kişiye dikkat edin karşılaşırsanız kendinizi emanet edebilirsiniz ben kefilim  !!!

25 Nisan 2013 Perşembe

O BIr Keith Haring !

 "O bir Keith Haring ve biz onu seviyoruz  !!!
 Onun çizimlerini sadece Grafiti olarak isimlendiremeyiz o her eserinde sosyal bir mesaj verdi! Capitalism, Din ve Irkçılık onun hep ilham kaynağı oldu. Yıllarca Aids için savaştı resimler çizdi en sonunda 31 yaşında bu hastalığa yenik düşüp öldü.

New York'un alt geçitlerinde başlayan çizimleri bügün New York'un boyunu bile geçmiş popülerliktedir. Kendine has tarzını ismini bilmeseniz bile tanırsınız."


 Yukarda gerekli açıklamayı yaptığıma inanıyorum şimdi  Keith'in benim dünyamdaki yerine inelim biraz samimileşelim. Sergi salonuna gidene kadar tüm yol boyunca Madonna'nın Groove şarkısını söyledim. Madonna konserini izleyenler çok iyi bileceklerdir Groove şarkısında Keith'in çizimleri eşliğinde bir sahne performansı sunmuştu! Şarkıya da tam uymuştu yani. Artık benim için Keith o şarkıyla bütünleşti.

O renkler o hayal gücü vayy bee!! Bi an diyosunuz ki yahu bunu bende çizerim tamam çizersinde peki hayal edebilirmiydin? Yaşadığı herşeyden her darbeden her üzüntüden etkilenmiş resimlerine duygularını yansıtmış.

Paris'te "Musee D'Art Moderne" de 18 Ağustosa kadar sergisi devam edecek buralardaysanrz mutlaka gidin.








4 Nisan 2013 Perşembe

İlişki Durumu : Serbest





Sizde yeni akım serbest ilişkiyi bi yerlerden duymuşsunuzdur heralde  . İlişkilerde de moda olurmuş demeyin pek tabi olur zaman değişiyor biz değişiyoruz e tabi ilişkilerde değişiyor haliyle . Nesilden nesile  farklılaşıp başkalaşıyoruz.

Bu ayki yazımda da bahsettiğim gibi, ilişkilerde zamanın etkisini görmemek mümkün değil.  Değişim tüm hızıyla devam ediyor.  İlk olarak annelerimizi, babalarımızı ele alırsak hatta onlardan da bir nesil öncesi, günümüze göre  ilişkiler ne kadar farklıydı,  ayrılmak nedir bilmiyorlardı.  Her ne olursa olsun mutsuz bile olsalar ömürlerinin sonuna kadar ayrılık yok yasak !! Böyle öğretilmiş. Türk toplumunda da malum bir zamanlar  dul kadın, kötü kadındı! Ee sonuç ortada dulda yok, aşk dolu evliliklerde . hasbel kader  bi şekilde tanışıp evlenmişler  sonra sürmüş gitmiş. İstisnalar yokmu tabiki var ama unutmamak gerekir ki istisnalar kaideyi bozmaz ! Şimdi gelelim benim dönemime bence en acılı dönem ! iliskilerimizi dergilerin bize dayattığı kurallarla göre yaşadık.  « Erkekleri Elinde Tutmanın  10 Altın Kuralı » vay vay vayy  tamam hemen uyduk gercekleştirdik. «  İlişkilerde Uyulması Gereken Kurallar » vaoovv al bi tane daha tamam onuda yapalım.  Sonuç : Hiç kendimiz olamadık ! Girdik bi sistemin içine koyun gibi uyduk bütün kurallara ! Kadınlar da parasal özgürlüklerini kazandıkları için ayrılıklar ayrılıklar üstüne. Televizyonlarda  ünlülerin 1 hafta, hatta 1 gün süren evliliklerini duyduk şaşırmadık bile .  Napalım sıkılıyoruz, o kadar oyundan yorgun düştük tabi kolay değil.  Ayrıca “bir çiçekle ömür geçermi” sözü erkeklerin tekelinden alındı böylelikle de yeni nesil  ilişki durumuna kapıyı  açtık. Hazır olun geliyor ınınınınnn Serbest İlişki ! Bu nesil çok şanslı yahu  hem beraberler  hem de başkalarıyla seksuel ilişkileri var ama kattiyen duygusal değil ! Altın kuralımız bu duygusal bir bağ kurulamaz. Yalnızca seks. Tamam kurallar çok basit anlaşılmayacak gibi değil topu topu iki kural istediğimizle birlikle olabiliriz ama birbirimizi sevmeye devam edicez.

İstanbul’da çok yakından tanıdığım bir çift serbest ilişki akımının öncüleri (Istanbul bayiisi diyelim ;) )  Yakında herkesi  yavaş  yavaş ele geçirecekler. Bu fikri benimsetmeye ant içercesine adımları, girişimleri var :)  Tamam biraz abartmış olabilirim.  Gerçek şu ki bu ilişki durumu özgür ruhlu çiftler için çok uygun fakat türk aile yapısına, türk kültürüne uygunmu ? Tabiki  hayır. Bunu benimsememiz ve çok doğalmış gibi hareket etmemiz mümkün mü ? Gelecekte evet ! Evet mi dedim ben?  Evet çünkü, zaman sindirime çok yardımcı olan bir etkendir. Herşeyi sindiririz, alışırız, bizde değişiriz kendimizde uygulamasak bile bizi rahatsız etmez. Bu akım müslüman toplumların kolaylıkla adapte olabilecekleri  bi durum değil,  büyük bir ihtimalle avrupada daha çok yaygınlaşacaktır. Nereye kadar gidecektir, nerde duracaktır bilinmez bunu zamanla görücez. Bu tür bir yaşam tarzı doğrumudur değilmidir tartışmıyorum böyle hassas bir konuda tarafsız durmayı tercih ediyorum  fakat savunduğum tek şey ilişkilerde çiftler  nasıl mutluysa öyle davranmalarıdır.  Toplum ve aileleriniz sizi mutsuz olduğunuz bir evliliği sürdürmenize sebeb oluyorsa veya eşinizi elinizde tutmak için yapmadığınız maymunluk bürünmediğiniz kişilik kalmadıysa değerlerinizi bir daha gözden geçirin derim.

Şüphesiz serbest  ilişki durumu herkesin uygulamaya cesaret edebileceği   bir yaşam biçimi değil. Birçok ilişkiyi yıpratabilecek ve mutsuz edebilecek kapasiteye sahip. (Hem yapabildikleri hemde yapamadıkları için)  Fakat bu şekilde yaşayan ve mutlu olan çiftlerinde sayısı artacaktır.

Hadi bakalım  ilişkilerde çeşitlilik dönemi başlıyor kemerlerinizi  bağlayın ve hazır olun ! Ben takip etmek için sabırsızlanıyorum bakalım daha neler görücez.