17 Ağustos 2013 Cumartesi

Saçlar Firarda


« Moda hızla ilerliyen  bir tren her reyonu ayrı bir alan. Herkes bir alanıyla ilgilenir kıyafet, makyaj, ve ya saç. Bu trene binenler her zaman aynı istikrarı gösteremeyebilir,  bazıları bu hıza yetişemez iner, bazıları ise yola devam eder. Eğer bu alanda yola devam etmek istiyorsanız  kendinizi geliştirmeniz, modadan uzaklaşmamanız, bir an bile olsa bu trenden inmemeniz lazım » 
Bu giriş cümlesini ben yapmak isterdim ama bu sözler Claudio Duarte’ye ait. Kim mi o?



Hani herkesin zayıf bir noktası vardır ya benimkisi saçlarım. Onların dokunulmazlığı var, öyle herkese de emanet edemem. Paris’te birkaç denemeden, bir kaç hüsranlı sonuçtan sonra kendimi Claudio’nun güvenli ellerine bıraktım. Saçlarım Claudio ile yaşam buldu.  Kendisi Paris’in en ünlü kuaförlerinden birinde “consultant »(nedir bu 'consultant' dedikleri? kuaförün bir üst modeli yani yüz şeklinize göre sınırsız fikirleri olan kişi:) ) olarak çalışıyor.
 Claudio mesleğini anlatırken yukardaki tasviri kullanmıştı. İşte Claudio’nun başarısı burdan geliyor. O moda treninden hiç ayrılmayıp yola devam edenlerden.
Bende bencil olmak, bu senenin trendlerini kendime saklamak istemedim.  Sizin için Claudio ile görüştüm ve bir iki tüyo aldım.
Maalesef bayanlar saçlarımızı yeterince nemlendirmiyoruz sadece boyamak ve şekillendirmek yetmiyor. Sağlıklı ve canlı bir görünüm için nemlendirici maskeler kullanmak sart.

Bu senenin en gözde saç modelleri neler?
Geçen seneden beri devam eden kahkül modası bu senede popülerliğini koruyor. Küt kesim saç modelleri revaçta. Bazı bayanlar saçlarını kestirmeye cesaret edemediği için takma kahküller kullanıyor. Saçları seyrek veya aşırı yıpranmış bayanlar da bu takma kahküllerle saçlarına volum ve canlılık kazandırıyorlar. Düz ortadan ayrılmıs uzun saç modelleride revaçta. ( yaşasın işte o benim:))
Vintage kıyafet modasının saçlar üzerindeki etkiside hızla devam etmekte Paris sokaklarında 60’lardan 70’lerden fırlamış saç modelleriyle sıkça karşılaşmak mümkün.
Peki saç aksesuarları?
Bu sene saç aksesuarları çok iddialı taşlı ve parlak takılar kullanılıyor. Çiçekli taçlar da çok moda. Büyük ve gösterişli aksesuarları bayanlar hiç çekinmeden takabilirler. Saçlarda sıradışılık serbest.
Son olarak soruyorum, saçlarımızda  yaptığımız en büyük hata ne?
Saçlarımıza yüzümüze gösterdiğimiz hassasiyeti göstermiyoruz. Hergün nasıl yüzümüzü nemlendiriyorsak, özenle bakıyorsak saçlarımızında aynı ilgiye ihtiyacı var. İyi ve bakımlı bir saç çoğu zaman makyajın ve kıyafetin önüne geçer.

Bu senenin populer modellerinden bir kaç tanesi. Model ben ben yaptım moda oldu olmasın Claudio'nun dediklerine bağlı kaldım yani !!! :)



Google'dan bulduğum fakat Paris sokaklarında sıklıkla gördüğüm Vintage saç modelleri.Özellikle Marais mahallesinde gezerken her 10 kişiden biri bu model diyebilirim. Seviyorum sizi!!


Paris'te Yaz Tam Gaz !!



Güneşe hasret zamanları bayaa geride bıraktık biraz yandık, biraz kavrulduk, Paris metrolarında yolculuk edenler iyi bilir eh yani birazda fenalık geçirdik ama yinede mutlu olduk. Parisliler güneşin kıymetini çok iyi bilir güneş yüzünü gösterdimi her türlü yaz aktiviteleri son sürat işleme konulur, pek te güzel uygulanır. Bunların başında "Paris Plajı" geliyor. Evet evet yanlış okumadınız plaj yazdım. Canım bende biliyorum Paris'te deniz olmadığını ama nehir var! Gerçi nehir olmasa da olurdu, bir su birikintisinin yanına yapardı bunlar plaji maksat güneşi değerlendirmek olsun, 'Sen Nehri' kenarına kurulan bu plaj Parislileri ve turistleri çok sevindirdi. Her sene kurulur ama bu sene sıcaklar durdu durdu turnayı gözünden vurdu yaktı geçti valla bu sebebten  plaj bu sene amacına daha iyi bir hizmet etti.

Sadece plajda değil 'Hotel de Ville' binasının önü  mevsimine göre  yeni aktivitelere ev sahipliği yapar. Kışın buz pisti kurulur ve ben her kış kolumu bacağımı kırma tehlikesi yaşarım bahara girerken de yeşillikli bi ortamı ve dinlenme köşeleri kurulmuştu ee şimdi de yaz nedeniyle plaj voleybolunu kurdular millet eni konu t-shirtleri çıkarıp voleybol oynuyor. Merak içindeyim önümüz son bahar acaba ne kuracaklar? Son bahara özel ne olabilir ki? En sevmediğim mevsim ben olsam ağlama duvarı koyardım önüne geçip yazın bitişinin vermiş olduğu üzüntüyle hüngür hüngür ağlardık!




Ağustos ayı Paris'in en güzel ayıdır Parisliler Paris'i terk eder, trafik azalır turistler de (Turistler = Parislilere göre daha renkli enerjik ve renkli insan toluluğu) Paris'in zevkine varır. Güneşine de öyle çok güvenmeyin! 3 gün sizi yakar kavurur 4. gün güneşi ara ki bulasın sonra hoopp birden tekrar gelmiş. Yaramaz bir çocuk gibi gözünüzün içine baka baka sizinle dalga geçer. Önemli değil ki güneş olmasa da müzeler sizi bekliyor. Paris'te herzaman yapacak bişey bulunur siz yeterki enerjinizi toplayın. Aaa bi de beni takip etmeyi unutmayın;)