23 Ocak 2014 Perşembe

Paris’te Ucuza Şık Olmak Mümkün!


Bayanlara hiç ‘güzel giyinmeyi seviyormusunuz?’ diye sorulamazsa, ‘peki ucuza şık görünmeyi istermisiniz?’ diye de bir  soru sorulmaz.  Cevap çok açık ve nettir. Evet istiyoruz, hemde çok! Devir ekonomi devri, tüketim çılgınlığına son vermeliyiz ama asla şıklığımızdan ödün vermeden…

Peki nasıl?

2.el ve vintage mağazacılığın en önemli şehirlerinden biri olan Paris’te ucuza şık giyinmek mümkün. Eğer hiç ikinci el alışveriş kültürünüz yoksa bu, ilk etapta hemen adapte olamayacağınız bir alışveriş sistemidir. Hatta en baştan kendinizi tanımanız, stilinizi tekrar yaratmanız bile gerekebilir. Ama hiç önemli değil, ekonomi yapmak için asla geç kalmadınız.

Şık olabilmek ve stilinizi oluşturmak için ilk başta dikkate almanız gereken unsur, vucudunuzu çok iyi tanımak  daha sonra da stilinizi formunuza göre uyarlamak . Tabi işin en sancılı tarafı bir stil edinebilmek. Bakıcak olursanız sadece tarzınızı oturtmanız bile ekonominize yardımcı olacaktır cünkü, artık ne almanız ve ne « almamanız » gerektiğini biliyorsunuz demektir.  Bütçeniz stilinizi ortaya koymaya yetmiyorsa ozaman alternatif bir yola başvurmanız gerekiyor, Parisliler içinse bu yol çok basit tabiki ikinci el mağazalar!

Fransızların genel tutumlu tavırları yüzünden bu mağazalar büyük markaların en büyük rakipleri konumundalar.


Ben tam bir ikici el tutkunuyum ilk başlarda ekonomi yapmak için başvurduğum bu yol şimdi hayat tarzım hatta mesleğim oldu.
Bloğumda bulunan « 2.el ve vintage mağazalar » sayfasından bu dükkanlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.  Alışveriş rehberliği içinse bana ‘dostumparis@gmail.com’dan ulaşabilirsiniz.

Ben size bu yazımda daha çok kıyafetleri göstermek ve fiyatlarıyla sizi şaşırtmak istiyorum. Evet evet bunu çok istiyorum:) Başlıyoruz ozaman...



Gömlek:1Euro
Ceket: 1Euro
Broş: 5 euro
İkinci el mağazalarında sezonu oluyor yeni sezon ürün gelince ellerindekileri çıkarmak için hepsini 1 Euro'dan satışa sunuyorlar. Bu kombinde böyle bir fırsattan yararlanılarak hazırlanmıştır. Broş ise 2 haftada bir düzenlenen özel bir brocante'dan alınmıştır.



Gömlek: 1 Euro
Ceket: 1 Euro
İnci kolye: 5 Euro
Broş ikinci el değil sizde sevdiğiniz parçaları ikinci el kıyafetlerinizle birleştirip zengin bir görüntü elde edebilirsiniz.



Gömlek: 5 Euro
Hırka: 5 Euro
Paris'in Marais bölgesinde birbirinden ilginç, iyi organize edilmiş mağazalarından, hiç yıpranmamış ikinci el ürünler bulmanız mümkün. Kolye ise uzun zamandır kullanmadığım ama kombine çok yakıştığını düşündüğüm bir aksesuarım.





Bluz: 10 Euro
Yüksek bel bol pantalon: 5 Euro



Gömlek: 15 Euro
Kemer: 10 Euro
Her ikiside özel bir brocante satışından alındı bu tip satışları sadece internet üzerinden takip edebiliyorsunuz. Aralarından çok iyi parçalar çıkıyor. Zengin Fransızların ikinci ellerini giymekten çekinmeyenmeyenlerdenim:)



Gömlek: 10 Euro
Broş aslında saç tokası ama ben broşa çevirdim. Sizde bu tür değişimler yaparak elinizdeki aksesuarları değerlendirebilirsiniz.



Elbise: 10 Euro
Aslında tamamen kapalı bir elbiseydi dikişim olduğu için dekolte açıp gece elbisesi formuna soktum. Sizinde elinizden dikiş geliyorsa alacağınız 2.el ürünlerde değişimler yapabilir, daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.



Kot "Levis 501": 39 Euro
Kazak: 10 Euro
Kotun, 2.el standartlarına göre pahalı olmasının sebebi, Levis 501 olması. 



Gömlek: 1 Euro
Yakalı bir gömlekti dekolte açarak tül ekledim ve düğmelerini değiştirdim bana ekstradan sadece 5 Euro'ya mal oldu.



Gömlek: 3 Euro
Eldivenler: 10 Euro
Broş aslında küpeydi küçük bir dokunuşla broşa dönüştü.



Ceket:10 Euro
İddiali bir ceket ama kotla uyumu harika! 



Ceket "Thierry Mugler": 70 Euro
Normalde ortalama 500 Euro'luk bir ceket olduğunu düşünürsek oldukça fiyatı uygun. Artık Thierry Mugler sadece parfüm ürettiği için kıyafetleri değerlendi (bunuda göz önünde bulundurmak lazım). İnternet üzerinden ünlü markaların ikinci ellerini almak mümkün mağaza satışlarınında yapıldığı bir yer var. Ama soylemem :))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder