29 Mart 2015 Pazar

Sunay'ın Nusya'sı...

Paris'te bi kafede hem güzel, hem yaratıcı bi bayanla çay içme keyfini yaşıyorum. Takı tasarımcısı Sunay Céline İkizer'le tanışmamız tesadüf eseri oldu ama iyiki de oldu çünkü,  başarılı, özellikle de yaratıcı, zevk sahibi Türklerle yurt dışında karşılaşmak beni her defasında mutlu ediyor.
Tanışmak bahane, Sunay'i size tanıtmak şahane!!




Nusya takı markasının yaratıcısı Sunay'ın tasarımlarını internet üzerinden almanız da mümkün ama işin asıl zevkli tarafı Paris'te gezerken herhangi bir mağazada veya moda salonu standlarında karşılaşmak daha da gurur verici, hoş bi tesadüf oluyor.

Zaten herşey de tesadüfen girdiği bi takı mağazasıyla başlıyor sonra biraz hırs, daha çok yetenek ve biraz da özveriyle herşey gelişiyor.

Türklerin el işçiliğinden hiç şüphemiz yok ama Sunay Türk el işçiliğini Avrupa havasıyla harmanlıyor. Tasarımları son derece sade, şık ve zarif tam bir "parisien" tarzı.

Genellikle tasarımlarında "multi kullanımı" hedefliyor. Hergün, heryerde ve  her tarzla kullanılabilecek tasarımlar bunlar. Kadınların gün içinde bile değişen farklı ruh hallerine aynı anda hitap etmesini biliyor Sunay. Tek bir takıyla hem sexy, hem de klasik  olmanız mümkün.

Hayat Ağacı koleksiyonundan bir bileklik

multi kullanımlı, yorgan iğnesi temalı, hem kolye, hem bileklik hatta bel kolyesi olarak bile kullanılmaya musait tasarımlarından
her renkten seçeneğe sahip, zarif, günlük kullanıma son derece uygun kolunuzdan çıkartmak istemiyeceğiniz bir  bileklik

 Swarovski kristalleri ve gerçek taşlardan oluşan takılarının  fiyat aralığı da son derece makul 30/ 150 Euro arası, kendi tasarımları dışında "sur mesure" dediğimiz yani kişiye ve isteğe özel boyutlarda da çalışıyor ve tasarımlarında değişikliğe gidebiliyor üstelik fiyat farkı olmadan. İnternet adresi üzerinden hem takılarını inceleme, hem de kendisine ulaşma fırsatı bulabilir, özel günleriniz için özel tararımlar yaptırabilirsiniz

İletişim:
contact@nusya.com
www.nusya.com




3 Mart 2015 Salı

Paris'te Oryantal Havası Esecek!

Oryantel havası esecek esmesine de kim estirecek bu rüzgarı ? Kıbrıslı oryantel ve roman dansı sanatcısı Özgen Özgeç, şimdi de Paris'te! Kendisiyle bloğumda "İstanbul'da Bir Gün" adlı gösterisi hakkında bir röportaj yapmıştım, bu gösterisiyle dünyanın bir çok ülkesinde sahne almıştı, Japonya'dan Avusturalya'ya kadar oryantal rüzgarını estirdi durdu fakat Fransa bir türlü bu turdan nasibini alamamıştı. bkz; Röportaj "Istanbul'da Bir Gün"


Kendisiyle beraber birkaç oryantel dancısı da sahne alacak, anlıyacağınız tam bir oryantel şöleni! Paris'te yaşayan Türkler için özlem giderici, yabancılar için ise yeni bir tecrübe olacak. Her iki grubu da mutlu edeceğine inanıyorum ama en çokta beni! Neden mi? Uzun zamandır Özgen'in gelmesini bekleyen bir hayranı olarak ön sırada yerimi alacağımı gururla belirtmek isterim! Dostum Paris bu showu kacırmayacak!!

Gösteri Bilgileri;
Tarih: 3 Nisan 2015 Cuma
Saat: 20.00
Yer: Théâtre Jean Dame
17 rue Léopold Bellan 75002 Paris

Ücret: 18/25 Euro arası
https://www.weezevent.com/week-end

Şimdiden yerinizi ayırtın!!