25 Nisan 2013 Perşembe

O BIr Keith Haring !

 "O bir Keith Haring ve biz onu seviyoruz  !!!
 Onun çizimlerini sadece Grafiti olarak isimlendiremeyiz o her eserinde sosyal bir mesaj verdi! Capitalism, Din ve Irkçılık onun hep ilham kaynağı oldu. Yıllarca Aids için savaştı resimler çizdi en sonunda 31 yaşında bu hastalığa yenik düşüp öldü.

New York'un alt geçitlerinde başlayan çizimleri bügün New York'un boyunu bile geçmiş popülerliktedir. Kendine has tarzını ismini bilmeseniz bile tanırsınız."


 Yukarda gerekli açıklamayı yaptığıma inanıyorum şimdi  Keith'in benim dünyamdaki yerine inelim biraz samimileşelim. Sergi salonuna gidene kadar tüm yol boyunca Madonna'nın Groove şarkısını söyledim. Madonna konserini izleyenler çok iyi bileceklerdir Groove şarkısında Keith'in çizimleri eşliğinde bir sahne performansı sunmuştu! Şarkıya da tam uymuştu yani. Artık benim için Keith o şarkıyla bütünleşti.

O renkler o hayal gücü vayy bee!! Bi an diyosunuz ki yahu bunu bende çizerim tamam çizersinde peki hayal edebilirmiydin? Yaşadığı herşeyden her darbeden her üzüntüden etkilenmiş resimlerine duygularını yansıtmış.

Paris'te "Musee D'Art Moderne" de 18 Ağustosa kadar sergisi devam edecek buralardaysanrz mutlaka gidin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder