25 Aralık 2013 Çarşamba

Paris’te Alışveriş Keyfi



Paris, alışveriş denince ilk akla gelen şehirlerin arasındadır, nedeni sadece “haute couture” ün öncüsü önemli büyük markaların doğduğu yer olmasından değil, şehrin özgür  ruhunun, moda dünyasına verdiği ilhamdan da kaynaklanır. Peki nedir bu “özgür ruh”? Tabi ki şehrin limit tanımaz sokak modası!

 Paris’in yılda 50 milyon turiste ev sahipliği yapıyor olması, her kültürün kendine has moda zevklerinin Paris sokaklarında birleşmesine neden oluyor.  Sokakta özgürüz vitrinler bizi yönlendirmiyor dolayısıyla butiklerin ve mağazaların ilgimizi çekebilmesi için daha yaratıcı olması lazım.  Aslında hepsinden de öte Paris’in bozulmamış mimari güzelligi, insanlar üzerinde büyük bir etki yaratmaktadır, şehrin şıklığıyla rekabet halinde olmak tam bir parisli alışkanlığıdır.


İkinci El ve Vintage Mağazalar Diyarı

Newyork, Londra, Tokyo ve Paris, sokak modasının kalbinin attığı şehirler. Bu şehirlerin hepsinin ortak noktası ikinci el ve vintage mağazacılığında diğer şehirlere göre daha iyi organize olmuş ve popülerliğini hiç yitirmemiş olmasıdır.

Paris’e avrupanın dört bir yerinden, sırf bu mağazalardan alışveriş yapabilmek için  turist yağmaktadır. Hatta bazen bu mağazaların popülerliği Eyfel kulesinin bile bir adım önüne geçer. Peki biz bu mağazaları nerede bulabiliriz? İkinci el ve vintage mağazacılık denince akla *Marais (Mare) bölgesinden başka bir yer gelmez daha Marais’ye girer girmez diğer bölgelere göre kıyafet tarzının değişimini hemen farkedersiniz.

 "sokak modası fotorafları; www.chicisthenewpunk.com"




 Bu tip giyim, ikinci el ve vintage mağaza alışverişi kültürü olan kişilerin edindikleri bir tarzdır. Vitrin ve marka  giyim tarzı anlayışından son derece uzaktır çünkü, parçalar özenle araştırılmış, çeşitli vintage mağazalardan toplanmış ve kombine edilmiştir. Bu biraz zaman ve tecrübe gerektiren bir iştir.



İşin en güzel tarafı burda ne giyerseniz giyin bizim kültürümüzün tam aksine kimsenin sizi eleştirmiycek olması. İşte özgür ruhtan kastım tam olarakta buydu. Herkes kendisinin modacısı. Sizde kimsenin üzerinde görmek istemediğiniz parçalar satın almak istiyorsanız Marais bölgesi sizin adresiniz. Burayı sadece ikinci el ve vintage mağazacılıkla kısıtlamak yanlış olur ayrıca butik mağazacılığın ,takı ve şapka tasarımcılarının da bulunduğu popüler bir bölgedir.


Champs Elysees Zerafeti




Paris’e gelipte * Champs Elysees’de (Şanzelize) alışveriş keyfi yapmadan gidemezsiniz. Burası Paris ziyaretiniz en şık bölümü. Hemen bir yan sokağında bulunan *Avenue Montaigne (avenü monteyn)  ise Gucci,Chanel,Prada,Armani gibi markaların  bulunduğu Paris sosyetesiniz göz bebeği bir caddedir. Paris’lilerin sade ve şık giyim tarzı bu caddeden geçer.


Galeri Lafayette’te Yeni Yıl Ruhu.



Yazımı Galeri Lafayette’i de eklemeden bitiremezdim, aslında alışveriş konusunu sayfalarca yazsam yinede bitiremem ama işin zevki okumasında değil bizzat gelip yaşamasın da ve size alışveriş zevkini doyasıya yaşatacak adreslerden biri de “Galeri Lafayette”.

 O görkemli tavanın altında ve parfüm kokuları eşliğinde ki alışverişin keyfi bir başka. Burası,parfüm, aksesuar, giyim, fransız şaraplari,peynirleri ve makaronları gibi herşeyi bir arada bulabileceğiniz ve yaptığınız alışveriş listesinin baya dışına çıkacağınız bir yer.

Çocukların ilgisini çeken hareketli  vitrinleri ve merkezinde bulunan büyük Noel ağacıyla Galeri Lafayette  yeni yıl ruhuna bürünmüş bir vaziyette sizi bekliyor.
Yeni yılda Paris’i ziyaret edeceklere tavsiyem,  gün boyu gezi ve alışveriş ritminden yorgun düşüpte, gece kendini gösteren Noel aydınlatmalarını kaçırmayın. Gücünüzü toplayın ve sokağa çıkın kesinlikle pişman olmayacaksınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder