28 Aralık 2013 Cumartesi

Paris Sokak Modası


Vitrinlerin dışında yaşıyan, kendi modasını kendi yaratanların yeridir Paris sokakları. Burda turist bile olsanız hemen moda anlayışınız değişir ve Paris ruhuna bürünürsünüz. Öyle kolay değil Paris’te şık olmak ilk önce size sunulan çizgilerden, renklerden vazgeçeceksiniz . Vitrinlerden uzaklaşıp  kendi modanızı kendiniz yaratacaksınız. Söz konusu size yakışanı giymek değil  renkleri, çizgileri kendinize uyarlamak. Burda  patron sizsiniz ve kimse size ne giyeceğinizi söyleyemez. İkinci el ve vintage mağazaların cenneti olan bu şehirde size ilham verecek bir çok seçenek var.  

Marka tutkunları arabada, moda öncüleri sokakta gezer ve şüphesiz ki markalar ilhamını herzaman sokaktan alır! Modanın kalbinin attığı yere  Paris sokaklarına hoşgeldiniz!

Fotoraflar, www.chicisthenewpunk.com tarafından.

Kim korkar renklerden.
 Paris’in tarihi ve aynı renk binalarının solgunluğu  arasında, 6 numara miyop bile olsanız  bu tarz gözünüzden kaçmazdı! Yaka tamamen ilikli, renkli gömleği diğer tüm parçaların önünde. Hedef yerine ulaşmış görev tamamlanmış bence.




O bi küçük hanfendi.
Bu genç bayan yaşına rağmen vintage ruhunu üstüne çok yakıştırmış. Herşey  sade ve tüm güzelliğiyle ortada. Paris’in Marais mahallesinde bulunan onlarca ikinci el mağazanın içinde sizde belli bir dönem aralığını yansıtan modelleri bulabilirsiniz. Zor olan, bedeninize  göre bulmak. Herbiri tek beden, tek örnek parçalarla şıklığı yakalamak elinizde.



O tam bir “Parisienne”.  *Parisli
Neden mi? Kırmızı ruja dikkat! Çiçek motifli gözlüğü çok iyi bir seçim.




Asi  Beyaz
 Beyaz güzeldir taşıyabilene tabii. Bende sizinle aynı fikirdeyim çok güzel kombine edilip,  beyaza asi bir ruh verilmiş!




Sade  Çarpıcı
Maskülen tarzının ve duruşunun arkasındaki feminenliği kırmızı broşunda görüyorum. Makyajsız bir surat ve özensiz saçlar tipik parisli imajidir. Paris’te ironik olarak bu tarz bayanların,  zevkli  kıyafet seçimleri, sıkça karşılaştığım bir durum. Bunun nedenini, ‘tarzlarını ve  kişiliklerini ön plana koyma’ isteğine bağlıyorum.




İyi  Cesaret
Deri bir eteğin altına yırtık eski bir Converse giymeye cesaret edebiliyorsanız modaya yön vermeye hazırsınız demektir. Üstüne giydiği erkek kesim gömlek, deri kısa kesim eteğin feminenliğiyle hiç bağdaşmıyor. Ama hepsi beraber ilham verici!





Yaratıcı Burjuva
 Yeleğindeki broşları sokak brocantlarında bulmanız mümkün. Normalde broş tarzı aksesuarların tek takılmasi önerilir ama burası Paris burda limit yok! Herbir parçanın  kendi içinde ayrı bir  iddiası var. Bu kadar iddialı parçayı uyum içinde sergiliyebilmek için gerçek bir moda zekasına sahip olmak lazım. Burjuva havası arkasındaki yaratıcılığı görebiliyorum.




Coco Sokakta
‘Tommy Hilfiger’ ve ‘Ddsquared’ gibi markalar bu sene bayan modellerinde takım elbise  ve şapka kombinasyonunu kullandılar.  Sokakta da  durum aynı.  Kadınlar bu sene üstlerinde maskülen çizgiler taşıdı. Coco Chanel’in kadına ilk kez pantalon giydirme cesaretinden sonra kadınlar  moda da sınır tanımaz oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder